VÅR YOGA

Hathayoga - grunden i alla våra klasser

Hathayoga kan sägas vara en av de allra äldsta yogaformerna, varifrån alla andra metoder härstammar, och där huvudsyftet är att skapa en inre balans. Stavelsen ha betyder solen, och tha månen. Denna form av yoga strävar alltså efter att balansera solens och månens energi för att finna ett inre lugn och är även kallad kraftens yoga, eftersom man genom de olika yogapositionerna vill skapa balans mellan de maskulina och feminina krafterna.

På Soulgarden kommer du märka att vi håller hathaflow-klasser, det vill säga att vi låter positionerna flödas igenom samt med intentionssättningar. 

Yinyoga
Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

Power-flow Yoga
Vår mest dynamiska yang-inspirerade klass. Här bygger vi upp värme, höjer pulsen ordentligt och får utmana vår fysiska styrka - genom att flöda igenom positionerna. Passar dig som yogat några gånger innan. 

Morgonyoga
Detta är klasser för att starta dagen på bästa sätt. Vi arbetar, genom yoga, med att balansera energisystemet för att skapa en god grund för resten av dagen. Tanken är att du ska kunna komma på en morgonklass innan jobbet, utan att behöva duscha emellan.

Lunchyoga
Klasser där vi ofta fokuserar på att öppna upp bröstrygg och höfter,
perfekt för alla som spenderar mycket tid framför skärmen. 
Lunchklasserna är ypperliga att införa som rutin för att skapa yogan och meditationen som en naturlig del i din vardag! (Beskrivning för varje klass finns i vårt bokningssystem, då intensitet kan variera mellan de olika lunchklasserna. )

Kristallyoga
En yin-inspirerad yoga där vi använder oss av kristallernas fina energier och utforskar våra chakra genom meditation

Meditation
På soulgardens meditationsklasser introduceras du till meditationen genom både introspektion, andningsövningar, shaking-övningar och stilla meditation med fokuserad uppmärksamhet. Med fokuserad uppmärksamhet utvecklas förmågan att ha en avspänd, ansträngningslös men stabil och livfull medvetenhet. Vi kommer använda oss av exempelvis mantran, visualisering av en statisk mental bild eller utövande av medveten närvaro. Meditation kan även handla om att generera en omtanke om sig själv och andra. Vi kan stärka det som kallas hjärtats förmågor för att motverka ilska, illvilja, avund och ego-fixering. Hjärtats fyra förmågor är: Kärleksfull vänlighet, compassion (medkänsla), empatisk glädje och jämnmod. Träning av hjärtats fyra förmågor låter oss utveckla våra altruistiska egenskaper och successivt släppa taget om vårt ego.

Meditationssessionerna på Soulgarden är olika, och du kan se en specifik beskrivning inför varje session på vår bokningssida.