Beatrice Gabriella Lundqvist Gadea

25.07.2020

Under en längre tid har jag försökt formulera en text för att presentera mig för er - någonting som jag upptäckt är lite lättare sagt än gjort. Helst av allt vill jag se dig i ögonen, och fråga vem DU är. Du som valt att klicka in på denna sida, som valt att boka ditt terminskort här för att spendera tid tillsammans med dig själv genom vår studio. 

Men jag ska försöka säga ett hjärtfyllt och genuint hej. 

Så, för det första ; - Hej, och tack för att du är här!

Jag sitter på golvet i mitt vardagsrum och kollar mig omkring. Runt om mig ligger yogamattor, bolster, yogablocks, klangskålar, vindspel, yogisk litteratur, pärmar med utskrivna yoga-artiklar, anteckningsblock och små visionboards inklämda bland mitt barns teckningar. På min ytterdörr sitter varenda affisch jag någonsin satt upp för att försöka skapa yogaevents och yogakurser med mitt förra företag ESOyoga. På min hylla står mitt certifikat som visar att jag är utbildad yogalärare, bredvid står en lapp jag skrev för fem år sedan "min yogastudio". De senaste åren har jag frilansat som yogalärare och åkt med min halvrostiga Seat från plats till plats - med 10 yogamattor i en IKEA-kasse, och 10 yogablocks i en annan. Jag har haft min "portabla studio" på öland, på svensknabben, i stan, hemma, ute, vid stranden, i skogen.. you name it! Och jag har älskat varje sekund av det.

Att jag - tillsammans med Charlotte - ska öppna en yogastudio är med det i åtanke relativt självklart. Ändå måste jag nypa mig själv i armen när jag tänker på att det faktiskt sker om några veckor. Oftast känns det som att jag klär på mig för stora kläder när jag säger det högt. Vadå öppna yogastudio?
Jag drabbas av imposter syndrome, big time! 

Jag skriver detta, därför att det på något sätt är symboliskt för hela min livsresa (och yogiska resa). Att jag har haft/har svårt att lita på mig och min födslorätt att vara jag. Och det är också just där yogan haft (och har) störst funktion för mig. Genom det vi kallar yoga har jag guidats från milstolpe till milstolpe. Jag har mött mig själv igen och igen på ett sätt ingen terapi eller pskykologmottagning någonsin fått mig att göra. Eller snarare, på ett sätt som jag aldrig tillåtit någon terapi eller pykologmottagning att göra. För det är nämligen också den insikt jag just nu tar för sanning -  att allting handlar om vad jag tillåter mig till. För mig blev yogans värld en trygg plats för mig att möta mig och lära mig att det är jag som har ansvar över hur jag mår och hur mitt liv utvecklar sig, och det är det jag vill föra vidare genom mitt arbete som yogalärare (ett ord jag för övrigt tycker ganska illa om, men som ibland behövs för att beskriva vad jag sysslar med om dagarna). 

Så vad får du möta när du deltar i en yogaklass med mig? Det är svårt att svara på, för det du upplever kommer ifrån dig. Men jag ska försöka ge dig en exempelbild av vad jag har en vision att erbjuda!


Mina klasser har alltid en stark grund i andetaget. Genom andning tillägnar vi oss Prana (livsenergi), och för att balansera vår Prana genom asanas (fysiska yogapositioner) behöver vi vara i kontakt med den. Det är min fulla övertygelse. Därför grundar jag alltid mig i andetaget, och ger även dig som tar en klass för mig möjlighet att göra det. Jag jobbar extremt mycket med intentionssättning och självutforskande vilket oftast utförs genom en mindre guidad meditation i början av varje klass. Därefter utför vi asanas tillsammans, en sekvens av rörelser som beror på vilket chakra eller vilken typ av energi (yin/yang) vi arbetar med. Varje klass avslutas med en vila, ett återknytande till intentionssättningen och ett djupt tack. Ibland blandar jag in sharing i klasserna, men det är alltid frivilligt och någonting jag brukar föra in först när en grupp är relativt trygg och "sammansvetsad". 

Nu har detta inlägg redan blivit för långt, men jag hoppas att en liten bild av mig, och vad jag erbjuder i yogans tecken, kommit fram. 

Om du vill, får du gärna maila oss en presentation av dig - eller kommentera en liten presentation av dig nedan. Vem är du? Varför yogar du? Hur leddes du in i yogans värld? Hur mår du? 


Varmaste tack för att du läst. 
Det gudomliga i mig ser det gudomliga i dig - namaste.


Beatrice